Zápisnica z 12.12.2017

Dovoľte prosím zopár krátkych poznámok technického charakteru k práve zverejnenej zápisnici:

1. Zápisnicu z decembra 2017 dostávame v máji 2018. To je v Mense normálny stav, alebo niečo zlyhalo ? Mám očakávať, že zápisnicu z terajšieho valného zhromaždenia si prečítam v novembri ?
  2. V budúcnosti by bolo lepšie takéto dokumenty zvarejňovať vo formáte PDF, aby sa dali čítať rovno v prehliadači a nemusel sa na to lokálne otvárať MS Word.
  3. V texte zápisnice by som uvítal, keby názvy kapitol typu "K bodu 5:" obsahovali aj samotný predmet tejto časti rokovania podľa schváleného programu, t.j. "K bodu 5 - Diskusia k Facebooku". Bolo by to menej strohé a ľahšie by sa nám to čítalo.
  4. Technika zverejnenia na webe - k takémuto typu príspevku nevidím jednoducho možnosť pripojiť komentár. A to isté tuším platí aj pri vyhlásení novej akcie. Bolo by možné doplniť na webe takúto možnosť ?

A ešte krátko k obsahu zápisnice:

1. Kde na webe májdem aktuálny draft nových stanov ? V sekcii Dokumenty som našiel "Návrh stanov Mensy Slovensko - aktuálny stav", ale sú tam dátumy z rokov 2013, 2014 a schvaľované to mal;o byť v roku 2015. Tak sa mi akosi nechce veriť, že je tam naozaj aktuálny stav.
  2. V zápisnici aj v poslednom časopise som si všimol rozsiahlejšie úvahy o webovej komunikácii pod hlavičkou Mensy - konkrétne na tému Facebook. Doriešite to na "vrchnosti", alebo plánuje na túto tému otvoriť samostatnú webovú diskusiu v intranete, ktorá by smerovala aj k nejakému rozhodnutiu prípadným hlasovaním ? Niečo ako základy priamej demokracie na pôde Mensa SK ?
  3. O čom má byť "Zmluva o spolupráci s Maticou Slovenskou" ? Je niekde zverejnený dokument na túto tému ? Trochu ma to znepokojuje, lebo táto inštitúcia už roky nemá dobré meno na verejnosti a skôr sa spája s nejakými rozkrádačkami alebo pochybnými aktivitami.

IQ test pripravený Mensou

Máte záujem vedieť presnú hodnotu svojho IQ?
Vstupný IQ test Mensy
Vyberte si miesto a dátum testovania!
Registrácia
Skúšobný online test
Vyskúšaj cvičný test
www.mensatest.sk