Tak ako sme si zvolili prezidentku, o ktorej pred rokom nikto ani nechyroval, tak ako teraz v EU volbach zvitazila strana o ktorej sme pred rokom este ani nepoculi a jej lidrov nikto nepozna, tak aj v mense vyhral uplne neznamy clovek proti Marianovi Metesovi, ktory viac ako 10 rokov systematicky pracuje v rade, ktorý zorganizoval niekolko jarných a jesenných stretnutí, rôzne exkurzie, ako clen rady spolahlivo a vždy spravil všetko co bolo treba. Ukazala sa sila propagandy. Vsetci sme len ludia a sme lenivi hladat komplexne informacie. Verime tomu, co nam podsuva jeden zdroj a jeho pobocnici. IQ je len cislo a nezarucuje objektivnost a nadhlad.
Výsledky volieb 2019
Aj ja som volil nového
- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte pre odosielanie komentárov
Stano, škoda že si sa
Stano, škoda že si sa neprišiel pozrieť na niektoré z regionálnych kôl alebo finále IQ olympiády. Tam by si videl nie nádych, ale plnú profesionalitu v praxi.
Politické chovanie sa dostalo už aj do Mensy
Vlado stručne a jasne vyjadril presne to isté, čo si myslím a cítim aj ja. Skutočne ma veľmi prekvapili výsledky voľby novej rady Mensy Slovensko. Pravdou je, že Marian Metes za celých 10 rokov svojej skutočne aktívnej činnosti v Mense ani raz nemal bomabastické vyhlásenie, ani raz na seba neupozornil prázdnymi rečami, ale systematicky, zodpovedne, iniciatívne a najmä kreatívne akceleroval pôsobenie Mensy na Slovensku. Dôkazom toho je najmä IQ Olympiáda, ktorú vytvorili a už 9 rokov každoročne organizujú práve Daniela a Marian Metesovci a každý, kto sa len raz zúčastnil na niektorom z regionálnych alebo celoštátnom kole, priznáva, že takú osobitnú a pri tom mimoriadne náročnú akciu naša Mensa nikdy nezorganizovala a neorganizovala. Pritom za celou organizáciou, vrátane obrovského množstva úloh pre deti, každoročné otestovanie stoviek zúčastnených školákov až po regionálne kolá a celoštátne kolo, vždy v zaujímavom a krásnom prostredí, všetko nesú na pleciach asi 4-5 ľudia na čele s Danielou a Marianom. Keďže ani toto nestačilo presvedčiť voliacich Mensanov o tom, kto je skutočne schopný viesť a organizovať našu národnú Mensu, je mi jasné, že si prezidenta MS nevyberali podľa schopností, ale na základe "nejakej kortešačky" . Ja a verím, že so mnou a Vladom Opatom, aj viacerým našim Mensanom je ľúto premrhaná príležitosť zvoliť si na čelo našej organizácie skutočne schopného a invenčného prezidenta, ktorý svojou doterajšou prácou dokázal, že to s Mensou a jej členmi myslí vážne.
Na záver ďakujem všetkým, ktorí si uvedomili skutočné hodnoty a ocenili skutočnú prácu pri volebnom výbere.
Aj ja som volil nového primátora BA, novú prezidentku a novú stranu do EU, a pritom nemám pocit, že som podľahol propagande. V Mense som nevolil, ale rovnako budem držať palce novému predsedovi. Ak táto organizácia získa aspoň nádych profesionality, bude to len na dobro veci.
Zostáva len dúfať, že nezvolení aktivisti sa neurazia a budú ďalej pomáhať spoločnej veci. Veď nemôžu byť všetci predsedovia :-)
Mimochodom, niekde by tu mali byť pokope zverejnení všetci aktuálni funkcionári Mensy aj s fotkami a ich volebnými profilmi. A mala by k tomu byť povolená aj diskusia, aby sme im mohli priebežne pripomínať, ako sa im darí plniť volebné sľuby.